Home   Arkiv Morsmålsdagen

Morsmålsdagen

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999, og har blitt markert 21. februar hvert år siden. Dagen markeres for å fremme språklig og kulturelt mangfold (morsmal.no)

Vi har flere morsmål og kulturer representert i barnehagen vår, og i dag har vi hatt en fin markering av denne dagen.

«Barnehagen skal fremme respekt for menneskeverdet ved å synliggjøre, verdsette og fremme mangfold og gjensidig respekt». «Barnehagen skal bidra til at alle barn føler seg sett og anerkjent for den de er, og synliggjøre den enkeltes plass og verdi i fellesskapet.» (Rammeplan 2017)

Vi har naturligvis hatt fokus på språk i dag, og barna har lært hverandre å telle på sitt eget språk. Nå kan vi telle på islandsk, arabisk, somali og ukrainsk. Vi har også hørt hvordan en mobiloversetter kunne «trylle» med ordene til et arabisk barn, slik at vi fikk norsk oversettelse som vi kunne forstå.

Vi har hatt både gym og samlingsstund i dag, og vi har hørt folkemusikk fra forskjellige land, kikket på verdenskartet hvor de forskjellige barna kommer fra, hørt barnesanger på forskjellige språk, og vi har spist masse forskjellig mat/kaker fra forskjellige nasjonaliteter. For noen var det litt rart at tørrfisk var for snacks å regne blant islendinger, men de fleste var enige om at brasilianske sjokoladekuler var digg.

……og siden det var Fastelavn, ble det også servert fastelavnsboller, og barna er nok ekstra gode og mette i dag 🙂

Veldig gøy at flere kom med lokale klesplagg fra sin opprinnelse; ukrainsk kjole, somalisk folkedrakt, og litt ekstra stas var det med Brasil fotballs nasjonaldrakt. Vi har nemlig noen svært fotballinteresserte barn i gruppa….. 🙂

Vi er utrolig takknemlige for alt det dere foresatte har tatt med av ulike matretter/kaker, som alle barn og voksne kunne få smake på i dag. Vi setter stor pris på det engasjementet dere viser for barnehagens arbeid og for at denne dagen ble helt spesiell for store og små.