Home   Arkiv Naturens mangfold på Merdø

Naturens mangfold på Merdø

De siste dagene har barna på Jungeldyra vært noen turer til Merdø i båten vår. Været har vist seg fra både sin våteste side med masse vind, til nydelig sol med litt sommerassosiasjoner. Uansett vær, barna har storkost seg både i båt og på land, og det var ekstra stas da vi fikk fisk på kroken.

På Merdø hadde vi samling om naturens mangfold. Vi lærte at et egg synker i ferskvann, og flyter i godt saltet vann. Vi snakket også om hvordan noen dyr kan leve i saltvann, mens andre bare kan leve i ferskvann. Men hvorfor er det saltvann i havet og ikke i skogsvann? Det har vi også lært litt om og barna har kjent på smaken av sjøvann, og de skjønte at vi mennesker ikke kan leve av vann fra havet. Etter samling var det stort engasjement for miljøet, vi samlet sammen søppel som lå på stranda og kastet det der det hører hjemme…..i søppelbøttene.

Det har vært noen flotte dager som barna helt sikkert vil ha gode minner fra 🙂