Home   Arkiv Dyr i dvale og vintersøvn

Dyr i dvale og vintersøvn

Denne uken har vi vært på tur til hytta langt inne i skogen ved Heitjenn. Teamet for dagen var ‘Dyr i dvale og vintersøvn’ og barna fikk høre om både hvem som sover om vinteren og hvorfor de gjør det. Det var mye barna lurte på, f.eks. hvordan bjørnen klarer seg uten mat over så lang tid, og hvordan det er mulig å ikke bli dotrengt……eller hvordan de kan ligge så lenge om vinteren uten å bli kalde og forkjølet. Alt dette ble besvart med praktiske oppgaver og barna fikk kjenne hvordan snøen nesten varmet når de fikk et fettlag mellom huden og snøen. Vi hadde også et lite spill som viste oss hvilke dyr som gikk i dvale/vintersøvn og hvem som ikke gjorde det. Alle barna var kjempeflinke og vi koste oss alle sammen.