Home   Arkiv Samisk aktivitetsdag

Samisk aktivitetsdag

Det er 6. februar og vi feirer samenes nasjonaldag i Springkleiv barnehage. Vi har lært om samene den siste uken, blant annet at de har et annet flagg enn det norske, og at hver av fargene i flagget symboliserer mye av det samene står for….som blant annet kjærlighet.

Vi har i alle år feiret dagen utendørs, men i år var været så dårlig at vi valgte en innendørs feiring. Men det ble veldig gøy allikevel, og vi startet dagen med en samlingsstund der vi lærte mye forskjellig om samene. Etterpå hadde vi aktiviteter som ble gjennomført på fire stasjoner.

På den første stasjonen lærte vi å kaste lasso, og vi fanget et nesten ekte reinsdyr. Det hadde i alle fall ekte pels og ekte gevir og så litt ut som et reinsdyr. Det var ikke lett å fange det, men jammen klarte ikke barna å få det til.

På neste stasjon var det eventyrstund, der vi ble fortalt den spennende historien om Stalloene i fjellet.

På den tredje stasjonen lagde vi egne Stallo’er som vi fikk med oss hjem.

Og på siste stasjon var det matlaging. For mat må vi ha, og selvfølgelig ble det den samiske nasjonalretten Bidos. Vi varmet opp kjele med vann og blandet inn reinsdyrkjøtt, poteter og grønnsaker, og vi kjente hvordan den gode matosen gjorde oss sultne. Og skal si det gikk unna på Bidosen, for det var ikke mye til overs når alle hadde spist seg gode å mette. Skikkelig kos var det i alle fall 🙂