Home   Arkiv Glade barn på Skøytebanen

Glade barn på Skøytebanen

Barna elsker utfordringer og er nok kanskje ekstra spente og glade de dagene vi skal på skøytebanen på Myra. I dag er en slik dag, og det er en munter gjeng som kler seg i garderoben. På vei opp til Myra kjører vi i Jungelbussen, som er dekorert av eksotiske dyr som tiger og løver og litt mer hjemlige arter i bier og marihøne. Og selv om det er kaldt og vinteren virker langt unna jungelen, er det høy nok temperatur inne i jungelbussen, der det gjerne er «We will rock you» eller «Maur i rumpa» som ljomer ut av høyttaleranlegget. Og barna koser seg og synger med.

På skøytebanen setter vi oss ned på noen benker, der barna får hjelp til å feste hjelm og snøre på skøytene. Så er det ut på glattisen med tunga rett i munnen og prøve så godt en kan med hjelp fra de voksne og en bruskasse som god «støttespiller». Øvelse gjør mester, og det ser vi virkelig effekten av etter mange turer på skøytebanen i vinter. Barna har hatt en fantastisk fremgang, og det er super trening for både balansen og mestringsfølelsen. Og så ser vi at barna er omsorgsfulle og flinke til å hjelpe og heie hverandre frem.

Og når energien begynner å bli brukt opp, er det populært med en matbit og varm kakao. Men det går ikke mange minuttene før barna igjen vil ut på banen for en siste runde før vi reiser tilbake til barnehagen. Og i følge barna er det bare en dum ting med å være på skøyte-tur……«Må vi hjem igjen…….kan vi ikke være her til i morgen?»