Home   Turer Hjemmelaget saft

Hjemmelaget saft

Denne uken har vi vært på tur til Stølsvika på Hisøya. Der lagde vi vår egne hjemmelaget saft av epler, nyper og rognebær, og vi lærte at det tar mye lenger tid å lage saft enn å drikke den. Den ble kjempegod og vi drakk opp hver eneste dråpe.

Vi fant ut at nypebusker har masse torner, og vi måtte være forsiktige så vi ikke stakk oss. De fleste barna visste at roser er fine blomster, men det var ikke mange som visste at nyper stammer fra villroser. Men nå vet de både det og at det er en kjempesunn frukt med masse c-vitaminer.

Vi eksperimenterte litt også, og blandet fløte med melk, konditorfarge og såpe. Da ble det et flott kunstverk som lagde seg av seg selv. Det var visst såpen som tiltrakk seg fett i fløten og startet fargespillet.

Til slutt lagde vi pynteoppheng av nyper som vi har hengt opp i barnehagen. Når det nærmer seg vinter, skal vi henge det ut som mat til fuglene på Springkleiv. Da blir fuglene sikkert glade 🙂